ניתן
לעזור לגוף להבריא כשכבר חולים, ואפשר למנוע את מרבית המחלות למפרע, בתחזוק הגוף
ובחיזוק מערכת החיסון.
להלן מספר
עצות מועילות:
*כעת עונת ההדרים; הם עשירים בויטמין C המחזק את הגוף במלחמה בפולשים לגוף (חיידקים, נגיפים, פטריות, וטפילים).
מומלץ: כל יום מיץ מלימון אחד - להגנה.
*מומלץ: לאכול תפוח עץ טרי
פעם ביום.
מומלץ: לאכול ירקות עשירים בויטמין C, הם: פלפל, ברוקולי,
כרובית, אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, עגבנייה וירקות עליים ירוקים.
מומלץ: סלט יומי מירקות טריים - להגנה.
*כדי לשמור על ויטמין C במזון, מומלץ:
לאכול ירקות, נבטים, ופירות טריים, ללא קילוף, חיתוך או בישול.
כדי לשמור על ערכי הויטמין בבישול, מומלץ:
להעדיף בישול באידוי על פני בישול במים או טיגון.
*בצל ושום הם קוטלי חיידקים ונגיפים. השום קוטל חיידקים ונוגד חמצון.
בנוסף, הוא מהווה מקור טוב לויטמינים ומינרלים.
מומלץ: 2 שיני שום טריות ביום - להגנה.
מומלץ: לשתות שיקוי מדבש ושום כתוש - לסובלים
משיעול.
מומלץ: לשתות מיץ בצל או מיץ בצל מעורב בדבש - למקוררים
ולמשתעלים.
*שורש הג'ינג'ר (זנגביל) בהקשר של מחלות חורף, פרט להיותו נוגד חמצון
ודלקת, הוא נחשב לתבלין מחמם המעודד הזעה בריאה בזמן מחלה והחלמה. כ-תה או כ-תבלין.
טרי, מיובש, או מסוכר.
מומלץ: תה ג'ינג'ר על בסיס יומי - להגנה.
*החורף הוא זמן להתכנסות ולהורדת הילוך בכל הקשור לפעילות מאומצת. לא מומלץ להתחיל באימוני כושר גופני שאינכם רגילים להם,
דווקא עכשיו. מומלץ: להרבות במנוחה
ובשינה עד כמה שאפשר.
מומלץ: על פעילות גופנית מתונה, מחזקת את הגוף
והנפש ואת יכולתם להתמודד עם זיהומים ופולשים.
*שינויי טמפרטורה קיצוניים מבלבלים את הגוף ותופסים אותו לא מוכן.
לא כדאי לצאת ממקום מחומם לקור עז ללא לבוש הולם, גם אם
נדמה לנו שהגוף חם. גוף רטוב מזיעה או ממים ורוח קרה, הם שילוב
גרוע במיוחד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה