הטמפרטורה גבוהה, השמש קופחת והלחות מעיקה ברוב חלקי הארץ.
זה הזמן לעבור לארוחות קיץ קלילות, טעימות ומזינות יותר.
אכילה בריאה מסייעת להרגשה טובה וקלה יותר, ומשפרת את הבריאות.
החום מביא עמו שני דברים שחיידקים אוהבים: חום ולחות.
הטמפרטורה עולה, ערכי הלחות עולים ומזרזים את התרבות החיידקים במזון.
כתוצאה מכך, יש עלייה בולטת במחלות זיהומיות של המעי.
כדי להימנע יש להקפיד:
*על קירור נכון של המזון
*הקטנת זמן השהייה מחוץ למקרר לכדי מינימום
*שמירה על היגיינה אישית
*שמירה על היגיינת כלי העבודה והמשטחים הנוגעים במזון
להלן מספר הנחיות:
הכלל החשוב ביותר בתזונה נכונה הוא הגיוון.
בכל יום וכמעט בכל ארוחה יש לאכול מאכלים מכמה קבוצות מזון, כל קבוצה תורמת
מרכיבים חשובים לבריאות.
בכל יום מומלץ לאכול: פחמימות, חלבונים, פירות
וירקות, מוצרי חלב ומעט שומנים.
*רצוי לאכול ירקות מכמה צבעים בכל יום
*רצוי לגוון במילוי הכריך ובסוגי הלחם
*רצוי לגוון במוצרי החלב
*רצוי לשלב בשר בקר, עוף, דגים יחד עם קטניות ודגנים
חלב ומוצריו
מחקרים העלו כי צריכה של לפחות 3 מוצרי חלב ליום יעילה להפחתת הסיכון
להשמנה, הסיכון ליתר לחץ דם, הסיכון לאוסטיאופורוזיס ושברים, הסיכון למחלות לב
וכלי דם, ולסיכון בסוגים מסוימים של סרטן.
ארוחה חלבית קלה, בריאה ומרעננת.
שתייה רבה
עם עליית הטמפרטורה, עולה חום הגוף ומאבדים נוזלים.
על מנת להימנע מאיבוד נוזלים יש להגביר את צריכתם.
הכמות המומלצת ליום 10-12 כוסות או 3 ליטר ביום בהתאם
לסוג הפעילות ולחשיפה לשמש וחום.
ביום של פעילות מוגברת מחוץ לבית, מומלץ להקפיד לשתות לאורך כל היום.
עדיף לשתות מים: מומלץ להפחית בכמות שתיית פחיות ממותקות
ולשתות מים, סודה עם לימון, מים קרים עם עשבי תיבול (נענע, מרווה, עשב לימון).
ארוחת בוקר
ארוחת הבוקר הינה הארוחה החשובה ביותר. לאחר 6-10 שעות שינה, מאגרי
האנרגיה התרוקנו והגוף והמוח זקוקים לאנרגיה.
הארוחה יכולה להיות מזינה ומהירה להכנה. היא מורכבת ממנת חלבון (גבינה,
טונה, ביצה) ופחמימות (לחם, דגני בוקר).
ארוחה כזו מונעת ירידה חדה ברמת הסוכר בדם למספר שעות.
ירידה שכזו פירושה הפחתת רמת האנרגיה והופעת סימני רעב: כאבי בטן וכאבי
ראש.
מחקרים מציינים כי שילוב מוצרי חלב בארוחת הבוקר תורם לתזונה מאוזנת
ובריאה.
אכילת ירקות
ופירות
הירקות מעניקים קרירות ורעננות.
הירקות משביעים, בריאים, ומכילים רכיבי תזונה חשובים לגופנו.
ניתן לאכול ירקות בכל דרך שתבחרו.
*רצוי להכין סלט המכיל ירקות מ-5 צבעים; לכל צבע יתרונות תזונתיים שונים.
*בכל ארוחה רצוי לאכול סוג אחד של ירק.
*אין הגבלה בכמות הירקות הנאכל במשך היום.
*** יש הגבלה בכמות הפירות - עד 3 מנות ביום.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה